Frustrerande 

I tre veckor har vi försökt få mobiltelefoner. Jag har ett erbjudande via jobbet som gör att vi skulle spara närmare 500 euro. Nackdelen? Det måste beställas via Telekoms webshop. Men det är väl bara bra tänker ni. Om skiten fungerade så skulle allt vara frid och fröjd.

Det började med att jag beställde fyra abonnemang och fyra telefoner på deras web. Fick ange massor med info och sedan skulle det dröja 3-5 arbetsdagar innan vi fick telefonerna . So far so good.Dock fick jag ingen bekräftelse i mailen som det stod att jag skulle få men ok då.

Efter att ha väntat över en vecka och inget hände så loggade jag på deras hemsida igen för att se om jag kunde komma i kontakt med någon och fråga vad som pågick . Jag hittade  en chatfunktion så jag loggade in och började chatta med en av deras medarbetare på kundservice . Han “kopplade” mig vidare till mobilavdelningen. Där fick jag kontakt med en tjej som bara sa att ingen kunde engelska och kopplade bort mig! Vad fan? Jag kunde ju ha försökt på tyska men det var försent.

Så jag skickade jag ett mail till kundservice istället. Inget svar. Väntar. Plötsligt händer det! Jag blir uppringd av kundservice av en person som pratar engelska .  Han lyssnar på mitt problem och förstår situationen.Han förklarar att webshoppen inte fungerar. Man måste ringa in och beställa. ? Va? Varför har man då erbjudanden som måste beställas via nätet? Han kollar med mobilavdelningen och kommer sedan tillbaka till mig och säger att de kommer ringa upp mig senare idag. Det var för sex dagar sedan! ?
Hur svårt ska det vara? Fortsättning följer.

Leave a Reply