Frustrerande del 2

Till slut tröttnade vi på att vänta på ett samtal från Telekom och åkte iväg till en butik för att skaffa telefoner. Väl lyckades vi hitta en killa som pratade engelska vilket gjorde allt lättare. Efter lite förklarande så var allt klart och dags att skriva avtal, skanna telefoner, mm. mm. och till sist skriva på avtalet på flera sidor. Nu skulle det barar skickas in till huvudkontoret för godkännande.

Äntligen skulle vi få våra nya telefoner. Icke!
Efter lite mer försökande så blir det samtal till huvudkontoret och efter två timmar i butiken så kommer det till slut fram: min kredithistoria i Tyskland är för kort för att få skriva ett avtal. Jag lunde få skriva ett avtal på en telefon om jag betalade €350 i i förhandsbetalning plus €200 för telefonen. Men inte ett familjeavtal med fyra telefoner. Det gick inte.

Då Veronicas nuvarande svenska telefon har så dåligt batteri så skaffade vi ett avtal och telefon till henne. Resten av oss får vänta till jag har betalat en tredje räkning från Telekom, dvs. den 19 December, att skaffa nya telefoner. Då våra avtal i Sverige går ut den 13:e kommer jag och barnen var utan telefoner i några dagar. Är väl ok, men inte om man behöver få tag på dem eller de på oss. Får kolla om vi kan använda kontantkort för de få dagarna.

Leave a Reply